XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Nerešeno u Evropskom derbiju

12.02.2021 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

U večernjem terminu po izuzetno hladnom vremenu i zaleđenom terenu, na Banovom brdu je odigran derbi 21. kola Ling Long Super lige Srbije, za mesto koje vodi u Evropu.

Četvrtoplasirani Čukarički i trećeplasirana Vojvodina su susret dočekali u različitom raspoloženju. Naime, u prvom kolu nastavka prvenstva, Brđani su kao gosti savladali Inđiju, dok su Novosađani na svom ˝Karađorđu˝ prepustili sva tri boda gostima iz Bačke Topole.
Domaćin je poveo već u 5. minutu, nakon centaršuta sa desne strane pogrešio je mladi Bjeković i loptu odbio pravo na nogu Birmančeviću koji je rutinski sa 16 metara šalje u gol. Već u 12. minutu 2:0 za Čukarički. Posle kornera najviši u gužvi je bio Ćirković i sa nekoliko metara loptu poslao u mrežu. Samo minut kasnije domaći su mogli da zatvore utakmicu, ali je Docićev šut sa tridesetak metara završio na gornjoj gredi.

Vukadinović je u 19. minutu prvi put zapretio na drugoj strani, lopta posle njegovog šuta, sa 25 metara, prohujala je za malo iznad prečke. Vojvodina dolazi do igre i lagano preuzima terensku inicijativu, a Drinčić je pripretio iz slobodnjaka u 30. minutu šutem sa oko 25 metara, bio je neprecizan za nekoliko desetina centimetara.

Birmančević u 40. minutu u brzom kontranapadu izbija sam ispred golmana Vojvodine, međutim traljavo šutira sa desetak metara pravo u Simića. Već u narednom napadu Kovač lepo šutira sa ivice kaznenog prostora, ponovo je uspešan golman gostiju, Nikola Simić. Rezultatom 2:0 završeno je veoma zanimljivo prvo poluvreme.

Samo što je počelo drugo poluvreme domaći ostaju sa deset igrača, jer je Mijailović zbog nedozvoljenog starta dobio drugi žuti karton. Slobodan udarac sa 18 metara je izveo Drinčić šutiravši snažno u levi donji ugao, intervencijom se istakao domaći golman Belić. Novosađani potom prelaze u totalnu ofanzivu, dok se domaći igrači brane sa svih devet igrača u polju, opredelivši se isključivo za kontranapade.

Ostojić u 63. minutu kasni u startu i umesto loptu kači po nozi Veljka Simića za penal. Siguran egzekutor iz kaznenog udarca je Vukadinović. Isti igrač samo minut kasnije postiže drugi gol posle brze akcije i centaršuta Gemovića tako da gosti dolaze do brzopoteznog izjednačenja.

Do 80. minuta se ništa značajnije nije dešavalo u igri, a tada se u gužvi u šesnaestercu nakon jedne odbijene lopte najbolje snašao Simić i doveo goste u vođstvo. Bunker domaćih ipak nije izdržao brojčani deficit na terenu. U 89. minutu Rakonjac je izbio sam ispred gola gostiju i šutirao sa desetak metara, malo iskosa, gostujući golman je bio na visini zadatka. Kada su svi pomislili da gosti odnose kući tri vredna boda Čolović u sedmom minutu nadoknade izjednačuje rezultat udarcem sa dvanaestak metara, lopta je od stative završila u mreži.

ČUKARIČKI - VOJVODINA 3:3 (2:0)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Milanović Miloš. POM.SUDIJE: Grujić Jovan i Milićević Miloje. STRELCI: Birmančević 5.min, Ćirković 12.min i Čolović 90+7.min (Čukarički), Vukadinović 64.min (k.u.) i 65.min i V.Simić 80.min (Vojvodina). ŽUTI KARTONI: Ćirković, Mijailović, Jovanović, Birmančević i Kamenović (Čukarički), Čović, Andrić i N.Simić (Vojvodina). CRVENI KARTON: Mijailović 47.min (drugi žuti).
ČUKARIČKI: Belić, Docić, Jovanović (Rakonjac), Kamenović, Mijailović, Savić (Čolović), Ćirković, Ostojić, Šapić, Kovač, Birmančević (Pantić).
VOJVODINA: N.Simić, Bjeković (Andrić), Devetak (Stojković), Saničanin, Čović (Gemović), Đorđević, Drinčić (Topić), V.Simić, Mrkaić (Bojić), Bralić, Vukadinović.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Čukarički Vojvodina
Goran112 i još 3 korisnika su tipovali utakmicu