XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Čukarički srušio tradiciju, posle 20 godina slavio pobedu u Nišu

02.04.2023 FK Čukarički

Čukarički srušio tradiciju, posle 20 godina slavio pobedu u Nišu--

Čukarički je srušio neugodno tradiciju, slavio je prvi put od 2003. godine protiv Radničkog u Nišu – 0:2, i na taj način popeo se na treće mesto na tabeli Super lige Srbije. U prvom poluvremenu sudija Minaković je dva puta opravdano pokazao na belu tačku, oba jedanaesterca iznudio je Tošić, a siguran realizator bio je kapiten Marko Docić, u 21. i 45+3. minutu.

 

U 11. minutu Čukarički je postigao pogodak, učinio je to Ivanović, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda u začetku te akcije. Dva minuta kasnije, posle centaršuta Kovača glavom je pokušao Badamosi, ali je šutirao pored gola Nišlija. Probao je Docić u 19. minutu direktno iz slobodnog udarca sa gotovo 40 metara, Rosić je krenuo na centaršut, lopta ga je umalo iznenadila i završila u njegovom golu, ali je reprezentativni čuvar mreže u poslednjem trenutku reagovao i izbio u korner.

Ipak, samo dva minuta kasnije sudija Minaković je opravdano pokazao na belu tačku. Docić je izveo korner sa leve strane, Tošić je zahvatio loptu glavom, a lopta je potom u ruku pogodila Andrića. Siguran realizator najstrože kazne bio je Docić – 0:1. Imao je potom Ivanović dve prilike, prvu u 40. minutu, kad je posle greške odbrane domaćina šutirao sa 16 metara, ali je Rosić krajnjim naporom loptu izbio u korner.

Tri minuta kasnije pokušao je isti igrač posle solo prodora, ali je šutirao pored gola Radničkog. U poslednjim trenucima prvog poluvremena, posle centaršuta Stevanovića sa desne strane, Tošić je krenuo na loptu, dobio je udarac u glavu od Etongu, a posle VAR-a i pregledanog snimka Minaković je opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je ponovo preuzeo Docić, gađao je isti ugao, Rosić se ponovo bacio na drugu stranu – 0:2.

Na startu drugog poluvremena dobar napad Radničkog, posle centaršuta sa leve strane Popović je krenuo na loptu, pa je ispustio, ali je u poslednji čas reagovao Lučić, pa je golman Čukaričkog stigao da ispravi svoju grešku. Već u 51. minutu Nišlije su imale još bolju priliku, Frej je protutnjao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i uputio pas ka Škrbiću, koji je atraktivno petom zahvatio loptu, ali je Popović sprečio pogodak.

Dobru piliku za domaće u 66. minutu imao je bivši igrač Čukaričkog Cvetković, koji je primio loptu posle ubacivanja iz ugla u šesnaestercu, fintom je “zalomio” čuvara, ali je potom iskosa sa 14 metara šutirao zamalo proed gola Popovića. Ispostavilo se da je to bilo poslednje uzbuđenje na meču.

Radnički (Niš) – Čukarički 0:2 (0:2)

Strelac: 0:1 – Docić iz jedanaesterca u 21, 0:2 – Docić iz jedanaesterca u 45+3. minutu. Stadion: „Čair“. Gledalaca: 500. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Atila Harmat i Petar Radić. Žuti kartoni: Andrić, Etongu, St. Marjanović (Radnički).

RADNIČKI: Rosić, Jamkam, Etongu, Andrić (od 46. St. Marjanović), Škrbić, Pejović, Frej, Belaković (od 46. Cvetković), Sa. Marjanović (od 60. Mićin), Gaku (od 46. Stojanović), Petrov (od 69. Mesarović).

ČUKARIČKI: Popović, Stevanović, Pankov, Drezgić, Tošić, Docić, Kovač, Lučić (od 70. Janković, od 84. Rogan), Tomović (od 60. Sisoko), Ivanović (od 60. Ovusu), Badamosi (od 60. Stojanović).

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Radnički (N) Čukarički
Nema rezultata