XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Kup Srbije pripao Crvenoj zvezdi

26.05.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Finale kupa na zatvaranju sezone 2021/22, je Å”lag na torti za Zvezdu, koja je osvojila i Å”ampionsku titulu,Ā nakon 90 minuta bespoÅ”tedne borbe na terenu. Obe ekipe su nastupile sa trenutno najjačim sastavima, bez obaveze igranja igrača ispod 21. godine.

Ā 

Na početku se igralo žustro, sa dosta brzih napada na obe strane, ali su odbrane bile čvrste i neprobojne. Malo veći posed imali su gosti, ali Zvezdin Magiko Katai u 26. minutu odapinje strelu sa dvadesetak metara u raÅ”lje nemoćnog Stevanovića i dovodi svoj tim u vođstvo.
Ā 
Partizan je uzvratio u 36. minutu, posle dobrog prodora Meniga po levoj strani i ubacivanja na penaltik, na loptu je natrčao Miljković, Å”utirao oÅ”tro po zemlji, ali je ona zavrÅ”ila u naručju pouzdanog Borjana. Dva minuta kasnije Kanga je izveo korner, Katai bio najviÅ”i u buketu igrača, ali je lopta posle njegovog Å”uta glavom zavrÅ”ila u rukama golmana crno-belih. Zadnje minute prvog poluvremena gosti su proveli ispred Å”esnaesterca crveno-belih, ali bez učinka.
Ā 
U nastavku se igralo mnogo nepovezanije, puno je bilo greÅ”aka u primopredaji lopte na obe strane. Prva dobra akcija i gol za izjednačenje, a postigao ga je UroÅ”ević u 61. minutu Å”utem sa 12 metara iskosa. Ā 
Posle primljenog gola Zvezda se trgla, krenula da igra ofanzivnije, a drugim golom Kataija, kada je pretrčao ceo odbrambeni red i golmana gostiju, ponovo doÅ”la u vođstvo u 72. minutu. Svi pokuÅ”aji crno-belih do kraja meča da izjednače nisu urodili plodom, a Zvezda je posle dobrih akcija Bena u 4. i 6. minutu nadoknade mogla da postigne i treći gol, ali Ivanić u oba slučaja nije bio dovoljno priseban.
Pehar je zasluženo ostao u vitrinama Crvene Zvezde kojima je ovo 26. trofej nacionalnog kupa, dok Partizan ostaje na brojci od 16 osvojenih trofeja.
Ā 
CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 2: 1 (1: 0)
Ā 
STADION: Rajko Mitić. GLEDALACA: 25. 000. GL. SUDIJA: Milanović MiloÅ”. POM. SUDIJE: Petrović Nemanja i Živin Svetozar.
STRELCI: Katai 26. i 72. min (C. Zvezda), UroÅ”ević 61. min (Partizan).
ŽUTI KARTONI: Kanga, Rodić, Pavkov, Katai i Krstičić (C. Zvezda), Marković, Vujačić i Lutovac (Partizan).
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Ivanić, Pankov (Ben), Kanga, Katai (Krstičić), Dragović, Rodić (Gobeljić), Eraković, Srnić, Ohi (Pavkov).
PARTIZAN: Stevanović, Vujačić, Menig, Rikardo, Zdjelar, Jevtović (Holender) (Milovanović), Miljković (Lutovac), Jojić (Jović), Marković (Natho), UroÅ”ević, Miletić.
Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije Crvena zvezda Partizan
Milos86 i joÅ” 28 korisnika su tipovali utakmicu